Mijn werkwijze volgens de 5 natuurkundige princiepes

1. De basis van leven is energie:
Ik nodig voortdurend uit bewust te gaan voelen, in het lichaam hoe je energie stroomt of juist stagneert. De bewuste aanraking is hierbij een hulpmiddel. Wat gebeurd er bij pijn of ongemak, is er een patroon? Het maakt je bewust hoe je met jezelf omgaat. Er is vaak een parallel met wat je doet op de behandeltafel en je dagelijks leven.
Bij diepgaande chronische klachten of vermoeidheid kan het herstellend vermogen worden ondersteund door het gebruik van celzouten van Dr. Schüssler (lichaamseigen mineralen). Soms is een aanvulling van bepaalde energie van belang om uit een visieuze cirkel te komen. Ook kunnen bloesemremedies worden ingezet om te stimuleren anders met je energie om te gaan.

2. Prikkeloverdracht:
Mijn benadering van massage stimuleert niet alleen lichamelijk doorstroming, en prikkeloverdracht, maar ondersteunt en prikkelt de communicatie in alle aspecten van je “zijn” (lichamelijk, emotioneel en mentaal). Op verschillende manieren wordt de communicatie in jezelf geprikkeld en opgang gebracht om signalen (gevoelens/klachten) te gaan verstaan. Aandacht geven, luisteren en serieus nemen wat er werkelijk in je leeft (en eerder onbewust aan je voorbij ging) is een krachtig middel in het herstelproces. Ook celzouten en bloesemremedies kunnen worden ingezet om de prikkeloverdracht te stimuleren

3. Drainage:
Massage, celzouten en bloesemremedies stimuleren niet alleen de afvoer van lichamelijk afvalstoffen maar ook het ervaren en uiting geven aan gevoelens en emoties, welke zowel een lichamelijk als geestelijk opruimend of ontgiftend effect kunnen hebben.

4. Voeding:
Er kan naar voren komen dat er mineralen tekorten zijn die mogelijk door het gebruik van Dr. Schüssler celzouten, kunnen worden aangevuld om herstel processen, weer (of makkelijker) in beweging te brengen. Tekorten zijn voor mij herkenbaar via gezichtsdiagnose en klachtenpatroon. Het gebruik van Dr. Schüssler celzouten kan tijdens de behandeling worden voorgesteld.

5. Bewustwording:
Inzicht in de diepere achtergronden van je klacht of probleem stelt je in staat om andere gezondere keuze te gaan maken. Het maakt dat je meer invloed gaat krijgen op je eigen leven en welbevinden. Via bewust ervaren van jezelf, gekoppeld aan je lichaam, ga je een zelfonderzoek aan waarbij je de kans krijgt de diepere betekenis van je klacht of probleem te gaan ontdekken. Op deze wijze kan je vaak structureel een verbetering voor jezelf aan gaan brengen. Klachten kunnen hierdoor verdwijnen, verminderen of je kunt er anders tegenover komen te staan waardoor je gevoel van welbevinden in je leven kan vergroten.

Respect en aandacht voor wat zich aandient, zonder oordeel benaderd worden, laten zijn wat er is, zijn belangrijke sleutels in dit proces.