Holos-massagetherapie

Ik gebruik massage therapeutisch, waarin de bewuste aanraking van heel de mens centraal staat.

Het kan helpen om bewust te gaan ervaren waar ongemakken, klachten of gevoelens een uitdrukking van zijn.
De ervaringen van de behandeling en jou reactie daarop, zijn hierin een belangrijke ingang, om weer in dieper contact te komen met jezelf en wat er in jou leeft. Een klacht ontstaat niet zomaar, daar is een proces aan vooraf gegaan. Daarom is aandacht hebben voor de oorsprong van de klacht, vaak noodzakelijk om deze ook weer los te kunnen laten.

Zo kun je bijvoorbeeld gaan ontdekken dat pijn in je nek te maken heeft met de moeite die je hebt om nee te zeggen, of dat je in een situatie bevindt waar jij alles maar slikt of dat je pijnlijk kritisch bent naar jezelf.
Dat klinkt in eerste instantie misschien vaag maar als je openstaat voor de taal van jouw lichaam zul je je eigen unieke ontdekkingen gaan doen en zul je enerzijds verrast worden door je eigen wijsheid en anderzijds op die momenten ook voelen en weten dat het klopt, dat het bij jou past.

Niet via het hoofd maar juist door voelen en ervaren gekoppeld aan het lichaam kunnen nieuwe inzichten ontstaan. Dat is een Holistisch manier van werken waarbij je als mens in je totaliteit gezien, gehoord en uitgedaagd wordt. Wat je voelt, denkt, weet, wel of niet doet, het zijn allemaal uitdrukkingen van jou.

Holos verwijst naar dit holistisch werken met iets extra’s, namelijk een brede acceptatie van de ongemakken die we tegen kunnen komen in onszelf. Juist die brede acceptatie geeft een bijzondere en verdiepende ingang naar onszelf. Ontstane inzichten kunnen je helpen meer invloed te hebben op je eigen welbevinden door anders met jezelf om te gaan. Hierdoor kunnen klachten verminderen, verdwijnen of je kunt er anders mee om gaan.
Het bijzondere is vaak dat de aandacht en het inzicht al een beweging van binnenuit opgang brengt die je vaak ervaart als een beweging die vanzelf gaat. Juist door de lichaamsgerichte en accepterende benadering.

Respect, aandacht voor wat er zich aandient, zonder oordeel benaderd worden, zijn belangrijke sleutels in dit proces. De therapeut ondersteunt en begeleidt je in dit onderzoek naar jezelf.

De processen die tijdens de Holos massagetherapeutische behandelingen ontstaan kunnen ook heel goed ondersteund worden door celzouttherapie. Juist de hardnekkige thema’s die je tegenkomt in jezelf kunnen soms een steuntje gebruiken om in beweging te komen.

Mijn behandelingen vervangen niet een medische behandeling maar kunnen zeer ondersteund zijn in het heling proces.

Lees ook verschillende blogs op het Holos Netwerk over massagetherapie.

Holos massagetherapeut
Afgestudeerd bij Holos academie voor massagetherapie, 4 jarige opleiding op HBO niveau