Celzouten

Celzouten zijn mineralen die zo zijn bewerkt  (fijn gewreven)  dat ze direct door de celwand opgenomen kunnen worden. Dit in tegenstelling tot gewone mineralen die we via supplementen of via voeding binnen krijgen.

In de 19e eeuw ontdekte Dr Schussler dat veel klachten en ziektes voortkomen uit een tekort aan mineralen in de cel. Een belangrijk inzicht ontstond door de mineralen verhouding van as van gecremeerde mensen te onderzoeken in relatie tot klachten en ziekte die ze bij leven hadden gekend.

Inmiddels is door ervaring steeds meer inzicht ontstaan in het toepassen van deze zeer klein gemaakte mineralen die dus heel makkelijk opgenomen kunnen worden door het lichaam. Ieder mens kent mineralen tekorten welke bij grotere tot ernstige te korten, klachten en ziekte kunnen veroorzaken.
Met het mineralentekort zijn ook emotionele gesteldheden of mentale patronen verbonden.
Gebruik van celzouten die op uw vraag en behoeftes worden afgestemd en uitgezocht, kunnen invloed hebben op het lichamelijk, emotionele en fysieke functioneren, b.v het toenemen van lichamelijke  en  emotionele draagkracht.
Tekorten zijn te herkennen via de gezichtsdiagnose en het klachten patroon.

Celzouten kunnen ondersteunend worden ingezet naast HOLOS massagetherapie.